Referat Generalforsamling 2023

Referat Generalforsamling Mejdal-Halgård Gymnastik
d. 22. februar 2023 kl. 20.00 i Mejdal Hallen

Dagsorden ifølge vedtægterne:

 1. Valg af dirigent
  1. Aase Nørgaard er valgt og godkender korrekt varsling
 2. Beretning for 2022 ved formanden Patricia Giesow Jensen
  1. Vedhæftet og godkendt
 3. Fremlæggelse af regnskab for 2022 ved kasserer Jette Lind 
  1. Overblik over indtægter, udgifter, aktiver og passiver
  2. Et lille underskud på 14.000 kr, hvilket skyldes større udgift på yoga-kursus
 4. Behandling af indkomne forslag
  1. Ingen indkomne forslag
 5. Konstituering af kommende bestyrelse
  1. Valg til bestyrelsen 
   1. Lone Rosendal og Jette Lind er genvalgt 
  2. Valg af suppleanter 
   1. Majbritt er genvalgt
   2. Malene Klinkby Lind tiltræder som suppleant
 6. Valg af afd. repræsentanter i repræsentantskabet
  1. Vi kender ikke dato for mødet endnu, men alle medlemmer i bestyrelsen er repræsentanter
 7. Evt.
  1. Intet under eventuelt

Årsberetning 2022 – Mejdal-Halgård Gymnastikforening d. 22. februar 2023 i Mejdal Hallen 

 

“Endnu et år er gået og det er blevet tid til den årlige generalforsamling. En generalforsamling, der traditionen tro skal have sin beretning, en beretning der hvert år giver tid og anledning til refleksion over året der er gået”. Lige så lød indledningen på sidste års beretning af Laila. Jeg hæfter mig særligt ved ordene “tradition” og “refleksion”. 

 

Ved en hurtig søgning på Google beskrives tradition somoverlevering af sædvaner, værdier og regler fra generation til generation”. 

 

Året 2022 var forandringernes år. Vi måtte sige på gensyn til Laila, Aase, Lars og Karina – et generationsskifte om man vil kalde det. Det lå måske ikke helt i kortene, at jeg skulle have formandsposten i gymnastik bestyrelsen, men det blev endnu sådan. Jeg har på ingen måde fortrudt det, men at skulle overtage posten efter en stor rollemodel og foregangskvinde som Laila, kan det kun give en smule sommerfugle i maven. Og selvfølgelig traditionen tro står jeg nu og læser årsberetningen højt, som Laila har gjort det i alle de år, jeg har været en del af bestyrelsen. 

 

Opvisning Gråkjær

Den første weekend i marts oprandt et af årets højdepunkter, nemlig forårsopvisningen i Gråkjær Arena, hvor knap 200 gymnaster repræsenterede Mejdal-Halgård med et brag af en opvisning. Grundet en skiferie kunne jeg selv desværre ikke deltage, men det siges, at gymnaster og instruktører gik derfra 5 cm højere af bare stolthed. 

 

Opvisning i Halgård 2022

Weekenden efter, efter 2 års venten, blev 2022 endelig året hvor vi kunne samles i Halgård Hallen – sæsonens store finale. Fredag eftermiddag mødte 60 mand op til opstilling af tribuner. Jeg kunne ikke undgå at bemærke de mange frivillige voksne og unge vandre mellem hinanden eller hoppe rundt i springgraven. Jeg blev her mindet om, hvad det gymnastikken står for – fællesskab og sammenhold. Et fællesskab ligegyldigt aldersforskel eller færdigheder – det fællesskab er jeg helt ind til knoglerne stolt af at være en del af!

Og lørdag kom endelig dagen, hvor vi stolte kunne vise, hvad vi de mange foregående måneder havde øvet os på. Jeg tror, vi alle måtte nive os selv i armen – jo det var skam rigtig nok. Vi er her endelig igen! At se stoltheden lyse ud af øjnene på gymnasterne var hele ventetiden værd. Det var en fantastisk dag, der mindede mig om, hvorfor vi som frivillige bruger adskillige gymnastiktimer med børn, unge og voksne.

Vi havde denne gang allieret os med Mejdal Hallen. De stod for salg af surt, sødt, salt og vådt, hvilket var en succes – og det gav os mulighed for at lægge vores energi i opvisningen i stedet. 

Dagen var godt besøgt og sammenlagt havde vi 598 besøgende – vi kan vist roligt konkludere, at vi ikke var de eneste, der havde glædet os. 

Ligeså traditionen tro afsluttede vi sæsonen med aftensfest for instruktører og hjælpere. Her blev indtaget lækkert mad og drikke, snakket og hygget på kryds og tværs, og vi voksne kunne endda også vise de unge, vi ikke var blevet for gamle til limbo og stoledans. En rigtig hyggelig aften!

 

Den spæde opstart

De efterfølgende måneder bød på lidt af hvert og vi som ny sammentømret bestyrelse skulle lige lande og finde ud af at stå på egne ben – som når ungerne flyver fra reden. Heldigvis som enhver forældre, når ungerne ringer “hjem”, har Laila, Lars, Karina og Aase glædeligt stået til rådighed. Også måske mere end bare et par gange, men vi har heldigvis endnu ikke oplevet, at de har smækket røret på 🙂 

Inden sommerferien blev tiden intensivt brugt på planlægning af næste års program, et koordineringsarbejde ud over det sædvanlige, men vi fik det til at gå op. Vi blev færdige, så programmet var klar til tryk, og vi kunne gå på en velfortjent sommerferie. 

 

Efter sommerferien var batterierne ladet op, og vi var klar til sæsonstart. Nogle hold blev hurtigt fyldt op og andre blev desværre ikke til noget. Sæsonstarten gik over stok og sten. Der blev korresponderet en del frem og tilbage i bestyrelses tråden og Aases telefontid blev forlænget, når der var administrative ændringer i conventus eller kasserer mæssige håndteringer. Alting løste sig og inden vi fik set os om, var sæsonen i fuld gang.

 

GymCamp Brejninggaard

Første weekend i oktober prøvede vi igen kræfter af med GymCamp på Brejninggaard Efterskole. Planlægning blev lidt af en maraton. Kasper og hans kolleger fra DGI arbejde på højtryk for at finde instruktører til de forskellige moduler. Det blev en spændende slutspurt inkluderet af et par søvnløse nætter, om det nu blev til noget. Men det lykkedes, og vi formåede at samle 55 gymnaster samt 34 instruktører og hjælpere fra Mejdal Halgård. 

Et stort tak til Kasper og hans kolleger fra DGI for overbærenhed og hurtig ekspertise! Dagen forløb rigtig godt. Store som små hyggede sig, fik sved på panden og instruktører og hjælpere fik en god portion inspiration med derfra til de kommende træningstimer. Dagen blev rundet af med hygge for bestyrelsen og trænere med bl.a. holddyst og snak. Alt i alt en stor succes, som allerede er booket og lagt i kalenderen til næste sæson. 

 

Sidste arrangement i denne sæson var overnatningen i Halgård Hallen. Knap 100 gymnaster havde tilmeldt sig. Eftermiddagen startede med, at vi delte gymnasterne op i 2 hold – nogle startede i springhallen, mens andre øvede fællesserie. Aftensmaden bestod af pizza, hvilket faldt i god jord hos de sultne gymnaster. Da alle mand var spist af, blev der igen øvet fællesserie et par gange, førend hallen blev inddraget til sovesal. Gymnaster, instruktører og hjælpere sørgede så fint for at hjælpe hinanden med at få gjort klar, så den medbragte slikpose kunne indtages til Fredags Tam Tam foran storskærmen. Tiden gik stærkt, og inden vi fik set os om var det blevet sent og selv de voksne trængte til at komme under dynen. Lørdag blev der til morgenmaden serveret boller med pålæg og rester fra gårsdagens pizza. Der blev igen øvet fællesserie og kl 10 var alle taget hjem på weekend. 

 

Refleksion

Min beretning begynder så småt at nå sin ende. Som nævnt i begyndelsen hæftede jeg mig også ved ordet refleksion, “at overveje, eftertænke, tilbagekaste” m.m.

Når vi ser tilbage på 2022 vil jeg med overbevisning konkludere, at vi i bestyrelsen er seje. Vi klarede den første sæson uden for mange blå mærker eller søvnløse nætter. Trods hold der aldrig blev til noget eller lukkede ned undervejs, har vi alligevel formået at samle 606 medlemmer samt 79 instruktører og hjælpere i vores lokale gymnastikforening. Det vil jeg mene, at vi godt kan være tilfredse med. 

 

Med disse ord vil jeg gerne sige et tak til vores mange instruktører og hjælpere, der de sidste mange måneder har brugt deres fritid på at give vores medlemmer de bedste oplevelser. I er med til at gøre en kæmpe forskel i vores forening. I fortjener stor ros og anerkendelse for jeres arbejde. Tusind tak!

 

Ligeså et stort tak skal det lyde til vores medlemmer for opbakningen. Tak fordi I stiller op, når vi har brug for hjælp og tak for jeres forståelse og overbærenhed. 

 

Det skal også lyde et stor tak til bestyrelsen, tak fordi I holder ud i en tid, hvor der er mange bjerge, der skal bestiges og hvor struktur og forudsigelighed ikke er dagligdag. Jeg oplever, at humøret er højt, når vi mødes, der er masser af energi og lyst til at udvikle. Vi er alle forskellige, komplimenterer hinanden godt og næste års mission for os er at finde ud af, hvordan vi kan skabe en bestyrelsesstruktur, der, sagt med et smil på læben, får tingene til at glide lidt nemmere.

 

Med disse ord tænker jeg, at jeg vil slutte dette års beretning, min første beretning, og håbe at I alle vil følge med mig gennem denne proces med åbne arme og åbent sind. 

 

Patricia Giesow Jensen

Formand Gymnastikforeningen