Formandens beretning for 2018

Årsberetning Mejdal-Halgård Gymnastikforening d. 31/1 2019 i Mejdal Hallen
Så er det blevet tid til et tilbageblik på året 2018, et tilbageblik der altid giver tid og anledning til refleksion over året der er gået. Det blev igen et år fyldt med aktivitet og travle dage, uger og ja måneder, der igen bare fløj afsted, og det er næsten ikke til at forstå at endnu et år er gået.
Det blev endnu et år, hvor jeg med stolthed kigger tilbage på alt det vi har nået og opnået. Vi har et program (i fysisk form endda) med tilbud til børn og voksne i alle aldre og niveauer, og tilbuddene bliver flittigt brugt af vores mange medlemmer. Vi rummer bredden og vi skaber et sundt fællesskab, hvor vi mødes i den virkelige verden, og vender ryggen til den digitale verden for en stund. Et fællesskab der er båret af frivillighed i en grad, som vi kan være MEGET stolte af.

2018 startede med vores årlige overnatning i Halgård Hallen – og for mange børn i Mejdal-Halgård er det et af årets højdepunkter Mere en 170 gymnaster mødtes til et døgn hvor fællesskab, hygge og gymnastik var i fokus. Og jeg bliver bare så glad, når jeg oplever den helt fantastiske stemning af glade børn der hygger på tværs af alder og køn, og ser de mange frivillige, der vil gøre alt for at børnene for den bedste oplevelse, selv om det kræver en god portion tålmodighed når SÅ mange børn skal puttes sammen 🙂

Den første weekend i marts, stod ca. 200 gymnaster fra Mejdal-Halgård klar til at indtage halgulvet i Graakjær Arena, til den årlige Forårsopvisning. Et fantastisk arrangement hvor gymnasterne får en oplevelse for livet – en oplevelse af at være en del af et kæmpe stort fællesskab – samtidig med at man lige bliver rykket ud af sin komfort zone for en stund. Jeg elsker det øjeblik hvor gymnasterne er ovre opvisningen og meget STOLTE kommer løbende ud fra halgulvet – i det øjeblik kan de klare HELE verden 🙂

Ugen efter satte vi punktum for sæsonen, med et brag af en lokal opvisningsfest, hvor mange måneders træning og planlægning gik op i en højere enhed. Det var en fantastisk dag, en dag fyldt med gode oplevelser, fyldt med smil og glade børn, fyldt med masser af gymnastik og god musik, og ikke mindst en hal fyldt til bristepunktet. Her vil jeg gerne lige fremhæve årets nyhed – tribuner til tilskuerne var et kæmpe hit, og gjorde bare gymnastikoplevelsen endnu bedre. Og selvom jeg efterhånden har været med i mange år, bliver jeg stadig rørt af stemningen og ramt af en enorm stolthed over det vi kan når vi løfter i flok 🙂

Knapt var hallen tømt, før påskeferien stod for døren, og det var blevet tid til vores årlige Påske camp. Igen bliver jeg nødt til at fremhæve den frivillige indsats, samt indsatsen fra de tre gæsteinstruktører. Sammen sørgede de for at børnene fik den fedeste oplevelse og alle blev udfordret på det niveau de var på og lærte masser af nye spring. Efter 3 FEDE gymnastikdage, sendte vi en flok trætte, men glade børn og voksne på en velfortjent påskeferie.

Kort efter trak bestyrelsen igen i arbejdstøjet, og de efterfølgende måneder blev brugt på, at få det store puslespil med næste sæsons programplanlægning til at gå op i en højere enhed. En opgave der kræver mange bolde i luften – og et godt overblik. Endnu engang lykkedes det at få alle brikker lagt, og programmet kunne sendes til trykkeren i starten af juli måned, og sommerferien kunne bare komme an.
Efter en god lang og varm sommer, skød vi den nye sæson i gang med Leder opstartsmøde, hvor vi kunne byde vores mange rutinerede og trofaste instruktører velkommen tilbage, samtidig med at vi kunne sige velkommen i foreningen til en flok nye instruktører. Netop dette mix af rutine og ”nyt blod” er vigtig for vores udvikling, så vi ikke går i stå og hænger fast i dårlige vaner.

I september var vi klar til start, og i år var vi ekstra spændte. Et nyt og meget succesrigt fitnesscenter i Mejdal-Halgård slog nemlig dørene op lige før sommerferien, og her strømmede medlemmerne til – så hvad mon det betød for os?
I skrivende stund kan jeg så berette, at det sagt på jysk – ”æ er så ring en da”. Fitnessafdelingen havde ved årets afslutning mere end 600 medlemmer – og gymnastikforeningen er kun gået 20 medlemmer tilbage, fordelt med 50 færre voksne, men til gengæld er der kommet 30 ekstra børn til. Det blev altså en Win Win for alle parter – og et lokalsamfund der må være i topform 🙂

I november drog en flok instruktører ”sydpå” til Brejninggaard Efterskole, sammen med vores gymnaster fra 4. – 8. klasse. Et nyt initiativ der gerne skulle give vores større gymnaster en ekstra oplevelse. Vi blev modtaget og behandlet så godt at vi helt sikkert kommer igen – børn som voksne havde en super tur.

Årets afslutning stod CrossGym Teamet for. Et flot arrangement med stor tilslutning – der var rigtig mange der valgte at kickstarte årets sidste dag med en gang CrossGym, imens børnene kunne tumle, lege og hygge på den store Tarzan bane der var sat op i dagens anledning. Arrangementet blev i fineste stil rundet af med bobler og kransekage – hvor indkøbschefens kalkule igen sikrede at der var nok til alle 🙂

Vi kan nu snart se tilbage på en sæson hvor mange ting er lykkedes, men også mange timer er brugt, for at få tingene til at lykkedes. Jeg vil gerne takke hele bestyrelsen for den kæmpe indsats i yder og jeg er jer alle meget taknemmelige for at I vil være med på holdet. Vi er ikke altid enige – men vi finder fælles løsninger – fordi vi er enige om målet. Jeg nyder hver en time i jeres selskab og glæder mig til mange flere :-).

En ekstra TAK til Anni, der stopper efter mange års tro tjeneste i vores forening, du har været et stort aktiv for foreningen, du er gymnast til fingerspidserne, og har helt styr på både de skrevne og uskrevne regler i gymnastikkens verden. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dig, og jeg vil tænke på dig hver gang fanerne findes frem Held og lykke med jeres nye eventyr i Silkeborg 🙂
Også en stor TAK til Jette, der har valgt at holde ”pause” fra bestyrelsesarbejdet – heldigvis har du også en trænerkasket, så vi ikke helt skal undvære dig i foreningen Det har været en fornøjelse at have dig med på holdet. Du har været et godt modspil til min lidt ”flyvske” personlighed, og jeg kan frygte lidt for hvordan vi skal få hold på fremtidens bestyrelsesmøder
Et stort og rungende TAK til alle frivillige instruktører og hjælpere. Jeres indsats er langt større end den tid I tilbringer sammen med Jeres gymnaster. TAK for Jeres uvurderlige indsats og positive tilgang. Det er altid en fornøjelse at møde jer – både på og udenfor ”banen” – og i gør en KÆMPE forskel for både børn og voksne.

Sidst men ikke mindst vil jeg gerne takke vores mange medlemmer for opbakningen og tilliden, det er altid en fornøjelse at arrangere tilbud når opbakningen er stor. Også en stor tak til alle jer der stiller op når vi har brug for hjælp, det er GULD værd.
Efter et tilbageblik på det år der er gået, vil jeg nu vende blikket fremad og glæde mig til endnu et år. Et år hvor vi skal pleje det vi har, samtidig med at vi skal drømme, udvikle nye ideer og forsøge at være på forkant med fremtidens udfordringer.

Jeg glæder mig til, at vi sammen skal udvikle foreningen, til at rumme endnu flere af tidens unge, og være med til at give dem en naturlig lyst til at bevæge sig. Samtidig med at vi forhåbentlig giver dem nogle sunde vaner, de kan tage med sig videre i livet. Vi skal tænke utraditionelt og alternativt hvis det fortsat skal lykkedes os at konkurrere med den virtuelle verden. Det er hos os de møder kammeraterne, fællesskabet og de trygge rammer.

Med disse ord og tanker vil jeg slutte denne beretning – TAK for ordet!
Laila Poulsgaard Formand Mejdal-Halgård Gymnastikforening