Årsberetning 2020

Årsberetning 2020 – Generalforsamling 1. juni 2021 i Mejdal Hallen

Den årlige generalforsamling skal traditionen tro også have sin beretning, en beretning der hvert år giver tid og anledning til refleksion over året der gik. Et tilbageblik der altid minder mig om hvilken fantastisk forening vi har, alle de engagerede frivillige der altid står klar, et helt unikt fællesskab og et program hvor der er noget for alle uanset alder og niveau😊

Dette års refleksioner er væsentlig anderledes end tidligere år – de kan beskrives med et ord; CORONA!

Når jeg kigger tilbage på 2020, er det desværre netop ordet CORONA der falder først, en pandemi der pludselig ramte Danmark og Mejdal-Halgård med så stor hast, at vores opvisninger tilbage i Marts 2020 blev aflyst kun 7 dage før de skulle afholdes. Et kæmpe antiklimaks for ALLE gymnaster og frivillige, der havde brugt måneder på at arrangere årets fest og trænere der stod med gymnaster, flotte opvisningsdragter og en opvisning der var øvet og øvet i træningslokalet, så den stod helt skarp når festdagen oprandt.

Netop de to weekender står skarpt i min erindring, det var så mærkeligt, at sidde derhjemme og tænke på, at lige nu skulle vi have været på gulvet, lige nu skulle jeg have oplevet endnu en fantastisk faneindmarch og lige nu skulle jeg have mærket alle de glade, spændte og nervøse gymnaster og forløsningen og stoltheden i deres ansigter når de havde været på gulvet – og vi sammen havde skabt endnu et minde for livet – i stedet blev mindet CORONA – og en tid jeg aldrig glemmer.

Påske camp´en plejer også at være en tid hvor jeg bliver mindet om hvad gymnastikken og fællesskabet kan – men den led samme skæbne som opvisningerne – og blev aflyst.

Det årlige pizzamøde som vi plejer at afholde i marts, blev også aflyst og udskudt. Vi skulle vente helt til slutningen af maj, før vi igen kunne mødes, og denne gang udenfor. Men det blev en hyggelig eftermiddag hvor det var dejligt at kunne mødes fysisk igen. Herefter gik det stærkt med planlægningen af næste sæson, igen viste I alle hvordan, vi i fællesskab kan være effektive, så længe vi arbejder sammen, og med indspark fra de yngre kræfter i bestyrelsen, fik vores program også en opgradering med et nyt, flot og indbydende look😊

Vi kunne gå på en tiltrængt sommerferie hvor CORONA var fortid – troede og håbede vi😊

Da vi kom til august og sæsonen bankede på døren, begyndt Corona desværre igen at spøge og restriktioner og retningslinjer dumpede næsten dagligt ind i vores indbakke. Vi måtte holde tungen lige i munden, for at kunne oversætte dem til vores praksis. Lars blev udnævnt til CORONA-chef, så alle vidste hvem de kunne komme til hvis de havde spørgsmål – en opgave han klarede til UG – og gjorde at vi kom sikkert gennem efteråret.

Lone sørgede for indkøb af 2 gange ”Ghost Buster” maskiner, så vi på en nem og overskuelig måde kunne leve op til kravene om rengøring af redskaber. Trænere og instruktører fik på opstartsmødet en instruktion i maskinen samt en opdatering på hvordan de skulle forholde sig i tilfælde af smitte og smitteopsporing.

I disse måneder udviste alle en forandringsparathed ud over det sædvanlige, for nærmest ingenting var som det plejede, og alligevel var opbakningen fantastisk, alle fandt løsninger og muligheder i den verden vi befandt os i, så på trods af CORONA og retningslinjer kunne vi åbne dørene til en ny sæson i september.

Det blev et efterår hvor tingene fungerede, men kun fordi alle gjorde en ekstra indsats, og efterhånden som vi nærmede os jul, begyndte smittetallene igen at vokse, og vi måtte i december endnu engang lukke foreningen ned og gå på juleferie uden juleafslutning for flere af holdene. En nedlukning der varede resten af vinteren og foråret med og derfor endnu engang forhindrede os i at afholde overnatninger, opvisninger og andre sociale arrangementer.

De eneste der fik lov at komme ”på græs” var vores CrossGym hold, de gav den så til gengæld gas for os alle og stor ros til jer for lige at markere at vi er her altså endnu😊

 

Generalforsamlingen skulle have været afholdt i februar, så også her ramte CORONA.  Heldigvis er vi ikke så nemme at slå ud, og derfor sidder vi her nu og ser tilbage på en sæson hvor plan B og C overtog for plan A – og hvor ordet omstillingsparathed kom i fokus. En sæson hvor vi mistede kontrollen over alt, hvor ikke engang god planlægning var nøgleordet til at få ting til at lykkedes… Til gengæld vandt fællesskabet igen, og vi viste sammen at alt kan lade sig gøre, selvom modvinden er stærk.

Jeg vil derfor gerne takke hele bestyrelsen for den kæmpe indsats i yder og jeg er jer alle meget taknemmelige for jeres engagement og jeres evne til at beholde JA-hatten på og hele tiden se muligheder fremfor begrænsninger i en tid hvor NEJ-hatten nogle gange hænger forrest og virker nemmere at tage på. I er bare de bedste😊

Et stort TAK skal også lyde til alle instruktører og hjælpetrænere, i kommer uge efter uge og deler ud af jer til glæde for Mejdal-Halgårds borgere – store som små –  og sammen med os har i været løsningsorienteret og taget godt imod alle tiltag, selv da ”Ghost Buster” blev introduceret og gjorde det frivillige arbejde lidt mere bøvlet… og hjulpet til at vejen gennem CORONA har været mulig😊 I fortjener ALLE stor ros og anerkendelse for jeres arbejde, og jeg håber I alle er klar over, hvilken forskel I er med til at gøre for vores forening og ikke mindst for vores medlemmer.

Sidst men ikke mindst vil jeg gerne takke vores mange medlemmer for opbakningen, selv i en tid hvor tingene har været lidt sværere, har i bakket op og udvist STOR forståelse for de valg der er truffet og tilmed rost os for det arbejde vi gør – det betyder SÅ meget – især når Corona driller og det kan syntes svært at gøre noget rigtig. TUSIND tak for det, det er GULD værd.

Efter et tilbageblik, som forhåbentlig også bliver et punktum for CORONA lukninger i foreningsregi, vil jeg nu vende blikket fremad og glæde mig til en sæson, der forhåbentlig bliver lidt mere normal og med plads til igen at dyrke fællesskabet og lave en masse god gymnastik OG krydse fingre for at vi til marts kan holde et brag af en gymnastikfest og vise alt det gode vi kan frem igen😊

En fest for fremtiden, men også en fest, der for mit eget vedkommende skal markere afslutningen på 10 fantastiske år som formand for foreningen – 10 år der har givet mig gode grin, skønne minder og venskaber for livet – 10 år hvor jeg har været en del af et fantastisk fællesskab sammen med min familie og alle jer😊 En stafet jeg nu glæder mig til at give videre så foreningen kan få nyt liv, nye øjne og ny energi – og plejer erstattes af nye ideer😊

Med disse ord og tanker vil jeg slutte denne beretning – TAK for ordet!

 

Laila Poulsgaard
Formand Mejdal-Halgård Gymnastikforening